בית הגישור - המגשרים המייסדים
את בית הגישור הקימו חמישה מגשרים מוסמכים, רשומים ביחידת הגישור בבית המשפט, כל אחת ואחד מהם הגיע מעולם תוכן שונה- דני הוא יועץ ומנהל בכיר בתחום התקשורת, סימון היא קצינה בדימוס, ירין היא עורכת דין, רונית הגיעה מעריכה וניהול תוכן בתקשורת וגלית היא רואת חשבון ומנכ״לית חברה. ביחד הם יצרו בית אחד מפרה ומעשיר
גלית סגל, מגשרת מוסמכת , רו״ח
גלית עוסקת בתחום הגישור שנים רבות, בתחומים עסקיים שונים, לרבות גישור בין דורי וומשפחה. .
בעלת ניסיון ניהולי עשיר של כ 20 שנים בתפקידי הניהול העיסקי, הפיננסי והמסחרי.
מנכ"לית חברת סרטי שפירא בע"מ חברה להפצת סרטים
תחומי התמחות: ניהול נדל''ן למגורים ונדל"ן מניב, ניהול השקעות בארץ ובעולם, זכויות יוצרים, לרבות היבטי מס , היבטים של ניהול עובדים ותהליכי עבודה בחברות, מעבר בין דורי .
חברה בלשכת רו"ח בישראל ובאיגוד המגשרים בישראל.
בוגרת תואר ראשון במכללה למנהל, במנהל עסקים התמחות בראיית חשבון, התמחות בחשבונאות בדלויט ישראל..
בעלת ניסיון רב בגישור בעסקים, מתוך תפיסה של הטמעת השפה הגישורית בעולם העסקים, ליצירת עולם עסקי הוגן ומגשרת ב"הבית לגישור ובוררות" של המרכז לשלטון מקומי. משנת 2016.
בעבר, יו"ר ועדת ביקורת כספים בבית ספר התיכון "עתידים". בעלת ניסיון בגישור קהילתי מרובה משתתפים, מתוך רצון לראות את סביבת החיים כמקום מאוזן וקשוב.
מגשרת מטעם בית המשפט במסגרת גישורי מהו"ת.
בנימה אישית:
כמגשרת אני מוצאת שהמשותף כמעט לכל הסכסוכים, בין אם הם אישיים, עסקיים, משפחתיים או קהילתיים, הוא ההיבט הפיננסי-כספי. ארגז הכלים שאביא לחדר הגישור כרואת חשבון ובעלת נסיון רב שנים בתחומים עסקיים שונים, מאפשר לי להוביל את הצדדים לפתרון מהיר ומקצועי. אני רואה בכל הליך גישור התגשמות של תפיסת עולמי, ששואפת למציאות של WIN WIN לכל הצדדים.
שיטת הגישור הייחודית שלי באה לידי ביטוי בלמידת תיק הגישור בקפדנות ובהתבוננות מעמיקה שתוביל בהמשך להסכמות, במהלך הגישור ההכרות עם הצדדים מאפשרת יצירת אווירה נכונה לקידום הליך הגישור ויצירת הליך מקצועי והגון לגישור ששואף ל WIN WIN מתחילתו ועד סופו.
רונית סלניקיו גפן, מגשרת מוסמכת
ואשת תקשורת
מגשרת מוסמכת כללית ומשפחתית (אם אורנטצייה לקהילה הלהטב"קית), חברה בארגון המגשריםֿ, למדה גישור בגבים, פרקטיקום וגישור משפחתי בקבוצת גושרים.
רונית אמא לשני בנים, חיה בזוגיות עם טלי, מתגוררת בתל אביב.
עורכת תוכן בטלוויזיה, מרצה לתקשורת במכללות ובסדנאות ברחבי הארץ, מחברת הספרים "קרידה" "תני לי לקרוא לך" ו"שח הקול אני"
השכלה-
בעלת תואר שני בתקשורת פוליטית, תואר ראשון במדעי ההתנהגות, לימודי תעודה – אמנות בקהילה והתמחות בגישור .
לשעבר-
מנכ"לית משותפת בערוץ החברתי בטלוויזיה, עורכת ראשית במהדורות חדשות אזוריות בטלוויזיה, ראש אגף תכניות ברשות השנייה לטלויזיה ורדיו.
בנימה אישית
הגעתי לגישור כי הבנתי ברמה האישית שלא סתם העניקו לי שתי אוזניים ורק פה אחד. הגיע הזמן להקשיב כדי לפתור בעיות. הגעתי למסקנה שהעובדה שאנשים מרגישים שהצדק איתם לא תמיד מקדמת אותם להצלחות ולפתרון בעיות ולכן צריך להתקדם מעבר לצדק הכללי לתחושות ששני הצדדים מביאים עימם. פסיקות והחלטות של גוף שלישי מביאות לסיום התביעות אבל לעיתים קרובות משאירות את שני הצדדים בתחושת עויינות ומרירות. זה קורה גם בתחום העסקי אבל אחת כמה וכמה בתחום המשפחתי והחברי. לכן התחברתי לצורך לשינוי השיח, להשאיר את ההתנצחויות בצד ולהקשיב אחרת לצד השני, להסכים ביחד על "פסק הדין" ולא לקבל אותו מצד שלישי.
אני מביאה לגישור מעולמות התוכן שלי – את התא המשפחתי שלי, את לוד, העיר שבה גדלתי, שהיא עיר מעורבת עם רמת סובלנות גבוהה, את הניסיון שלי בניהול קבוצות הטרוגניות, את הפעילות שלי באמנות בקהילה.
גישור טוב בעיני הוא גישור ששני הצדדים יוצאים ממנו כשהם מבינים משהו אחר לגבי הסכסוך כשהם משנים את תבנית השיח ביניהם. אני מאמינה בגישור כשפה הנכונה.
דני רייכר, מגשר מוסמך,
יועץ ומנהל בכיר בתקשורת
דני רייכר, מגשר מוסמך, ברשימת יחידת הגישור של ביהמ"ש, חבר בארגון המגשרים
דני בעל ניסיון רב כיזם, יועץ ומנהל בכיר בתחום התקשורת עם ניסיון רב ביחסי ציבור, מדיה מסורתית, מדיה חדשה ורשתות חברתיות.
מ-2014 הוא מלווה גופים ממשלתיים וציבוריים כיועץ עצמאי בתחום הדיגיטל וניו מדיה. בין הלקוחות-משרד החוץ הישראלי וכנסת ישראל
דני מייעץ גם בנושא תכנים דיגיטליים ופיתוח עסקי למספר גופי תקשורת.
בעבר דני שימש בתפקידי ניהול בכירים בגופי תקשורת שונים. בין השאר במאקו (של ערוץ 12), ובנענע (של ערוץ 10), שם שימש כמנכ"ל.
דני בוגר בTV and Radio production ב Brooklyn College, City University of new York ותואר בliberal arts בTouro college. את שני התארים סיים בהצטיינות (valedictorian, cum laude)
דני עסק בהפקת טלויזיה וניהול אולפנים במשך שהותו בניו יורק ובארץ יש לו ניסיון רב בניהול, בימוי והפקה של שידורים חיים, ביניהם גם שידורי חדשות.
דני עוסק בגישור החל משנת 2016. למד קורס גישור בסיסי ופרקטיקום בקבוצת גושרים
הוא גם בוגר קורס גישור בהתחדשות עירונית שנערך על ידי מכון גבים במרכז לשלטון המקומי ומגשר בסכסוכים הקשורים להתחדשות עירונית: תמ"א 38, פינוי בינוי, סכסוכים בין יזמים, קבלנים, דיירים ומתנגדים.
מגשר מאושר ביחידת הגישור (מהו"ת)של בתי המשפט.
דני גישר בעשרות גישורים בשנים האחרונות, בעיקר בתיקי תביעות קטנות ובסכסוכים מתחומים שונים.
בנימה אישית
אני חושב שאני מביא איתי לגישור לצד הניסיון הניהולי והיזמי, ראש פתוח ויצירתי ויכולת הקשבה אמפטית פעילה, המאפשרים ניהול הליך גישור אמיתי, שוויוני, פתוח ומכבד.
ירין שגב, עורכת דין ומגשרת מוסמכת
ירין שגב, עורכת דין ומגשרת מוסמכת, רשומה ביחידת הגישור בבית המשפט.
בוגרת תואר ראשון במשפטים ובפסיכולוגיה (משנת 2006) ותואר שני במשפטים (משנת 2013) מאוניברסיטת חיפה. כיום תלמידת מחקר מקדים לתואר שלישי במחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת חיפה.
מוסמכת בגישור משנת 2007, בוגרת קורס פרקטיקום בגישור בבתי משפט לתביעות קטנות משנת 2017 וכן בוגרת קורס גישור במשפחה משנת 2017.
במשך כ- 11 שנים עבדה כפרקליטה בפרקליטות המדינה ובפרקליטות מחוז חיפה בתחום הפלילי.
משנת 2017 בעלת משרד עצמאי לעריכת דין וגישור. עוסקת בייצוג מטעם הסיוע המשפטי במשרד המשפטים ילדים בהליכי נזקקות, נפגעי עבירה ומטופלים המאושפזים בכפייה במחלקות פסיכיאטריות. כמו כן, מתמחה בתחומים אזרחיים נוספים, כגון הסכמי מכר במקרקעין, ייצוג דיירים בתמ"א 38 ועריכת ייפויי כח מתמשכים.
בעלת ניסיון רב וידע אקדמי בהליכי יישוב סכסוכים חלופיים למשפט, כגון גישור, צדק מאחה, הסדרים מותנים וניהול משא ומתן לצורך הגעה להסכמים וכריתת חוזים, בתחומים אזרחיים ומסחריים, מקרקעין ועוד.
בנוסף, עוסקת במחקר אקדמי בתחום המשפט הטיפולי ובתי משפט קהילתיים.
בנימה אישית
פניתי לתחום הגישור מתוך רצון לסייע לצדדים לפתור סכסוכים ולהגיע להסכמות ביניהם, בדרך מכבדת ונעימה, תוך מתן מענה נכון ושלם לצרכים של כל אחד מהצדדים באופן שמשאיר את השליטה בהליך וההכרעה בידיהם.
ניסיוני הרב בליטיגציה במאות רבות של תיקים בבתי המשפט השונים, הוביל אותי למסקנה כי ההליך המשפטי בבית המשפט, פעמים רבות לא רק שאינו מביא לפתרון סופי של הסכסוך, אלא אף מותיר את הצדדים מותשים ומתוסכלים.
המטרה שלי בהליך הגישור הוא להוביל ולסייע לצדדים להגיע להסכמות ולפתור את הסכסוך ביניהם, תוך שימוש בתובנות מעיסוקי כעורכת דין ומתחום המחקר של תורת המשפט הטיפולי, במטרה ליצור תהליך חיובי עבור הצדדים באופן שישחרר אותם מהסכסוך ויאפשר להם לשפר את מצבם גם ברמה האישית.
סימון שייביץ, מגשרת מוסמכת
וקצינת משטרה (נצ״מ) בדימוס
סימון, מגשרת מוסמכת, רשומה ביחידת הגישור בביהמ״ש, חברה בארגון המגשרים,
גרה ב"לפיד" נשואה לחנן, אמא לנטע, נוגה ואיילת
סימון שירתה במשטרת ישראל 33 שנים אותן היא מגדירה כשנים מרתקות במגוון תפקידים בשטח ובמטה. את שירותה היא סיימה בתפקיד ראש מרכז הבינוי והנכסים של משטרת ישראל, בדרגת ניצב משנה (נצ"מ). זאת תוך לימודי תעשייה וניהול, תואר הראשון ברוח וחברה ותואר שני במנהל עסקים.
סימון סיימה את השרות
סימון מגשרת בתיקי תביעות קטנות במרכז הגישור של "השלטון המקומי", ובגישור משפחתי במרכז "עמק השווה" במודיעין, כמו כן סימון משמשת מאמנת מגשרים במרכז "גבים"
זאת נוסף על היותה חברת מועצה ב"חבל מודיעין", שם היא חברה בוועדת המשנה לתכנון ובנייה ובוועדת הבטחון.
בנימה אישית:
אל הגישור נחשפתי לראשונה עת הוצעו לנו מגוון קורסים בהכנה לפרישה, כבר בקורס המסמיך הבנתי שהגישור הוא התחום בו אני רוצה למלא את ימי לאחר הפרישה, ואכן המשכתי בפרקטיקום, קורס לגישור בגירושין ופרידה, וקורס גישור בתחום ההתחדשות העירונית.
אני רואה בשפת הגישור שפה מחברת ולא רק בגישור, שפה לדיאלוג אמיתי בכל תחום מתחומי החיים, ומוצאת את עצמי מאושרת בכל פעם מחדש כאשר את חדר הגישור עוזבים הצדדים שהגיעו להסכמות וסיימו את הסכסוך.